Håndbold

På Håndboldlinjen bliver højskoleeleverne trænet af bla. Viborg HK’s egne trænere og ligaspillere. Vi ser et ophold på højskolens håndboldlinje som en proces, hvor du forsøger at drive dit håndboldspil så langt som muligt med det potentiale, du nu engang besidder. Vi målretter derfor undervisningen mod, at du får de redskaber, du har brug for i denne udvikling. På denne vis bliver det muligt for dig at videreføre dit håndboldspil på højst mulige niveau, når du forlader højskolen.

Undervisningen sker gennem fysisk træning, rådgivning og individuel teknisk træning, bl.a. via videooptagelse. At dette lykkes, kræver naturligvis en sund indstilling til at træne, til at arbejde hårdt og en lyst til hele tiden at blive bedre. Herudover ser vi håndbold som en holdsport, hvor det at lære at arbejde i et fælleskab under pres, er en vigtig del af din individuelle udvikling som håndboldspiller. Også her har vi store forventninger til dit udbytte.

Udover håndboldtræningen vil der være lektioner med fysiologi, teori, skadesforebyggelse, håndboldkultur, coaching mm. Du vil ligeledes, inden for fagets rammer, få en træneruddannelse i DGIregi, trin 1 – 5 eller en tilsvarende i DHF-regi, så du efterfølgende kan fungere som træner hjemme i klubben.

Det er muligt for dig at spille i Viborg HK eller andre klubber, mens du er elev på højskolen.