HVEM ER DU:

Højskolen Hald Eges 20-ugers kursus – NGO-projektlederuddannelsen - er for dig, der vil gøre en forskel ude i verden – har lyst til at rejse, blive humanitær iværksætte, få en projektlederuddannelse og forsøge at bidrage til et bedre Afrika. Det sker alt sammen i et unikt højskolemiljø med stærke værdier og et godt fællesskab. Måske er du netop færdig med din ungdomsuddannelse og har lyst til et meningsfuldt sabbatår; måske har du brug for et pitstop midt i der, hvor du er i livet nu. Og så har du lyst til højskole, en vild  dannelsesrejse til Afrika og det at være en del af et forpligtende fællesskab.

PRIS, TILMELDING, KURSUSSTART OG KONTAKTOPLYSNINGER:

Et ophold på Højskolen Hald Ege koster 30.000 kroner, der dækker samtlige dine udgifter – kost og logi mm. på skolen. Nogen elever vil have muligheden for at modtage individuel supplerende støtte (ring til os og hør om mulighederne). Der vil være udgifter til visum og vaccinationer når vi skal ud at rejse sammen, som ikke er inkluderet i prisen.

Betalingen opkræves i 5 lige store rater. Du opkræves den første rate den 1. i den måned hvor du skal starte på højskolen, herefter opkræves der en rater den 1. i de følgende 4 måneder.  Når du tilmelder dig opkræver vi et depositum på 500 kr. som du får tilbage efter fuldført ophold.

Er du blevet ledig inden for de sidste 6 måneder? Så se her; https://www.hojskolerne.dk/om-hoejskole/hvad-koster-det/kan-man-faa-tilskud/unge-ledige/.

Ring på 21489279 for at høre nærmere og/eller benyt tilmeldingsformularen på hjemmesiden. Så inviterer vi dig til et møde, hvor vi fortæller om højskolen med henblik på afklaring og din eventuelle endelige optagelse på skolen.

LIVET PÅ SKOLEN:

På skolen bor du sammen med en værelseskammerat. Du må blive på skolen i samtlige 20 uger, men der er også mulighed for at tage hjem i udvalgte weekender.

Dagligdagen

Dagen starter med morgenmad, som vi skiftes til at finde frem til alle, efterfulgt af en morgensamling, inden timerne går i gang. Vores kok laver varm mad til os om middagen og kolde retter om aftenen. I løbet af dagen er der boller, adgang til frugt osv. I højskolens store fællesrum er der et køkken med køleskab, og vi lover dig god mad, så vi kommer ikke til at sulte.

En uges frokost menú kan se sådan ud;

Mandag  Kalkun cuvette med 1/2 bagte kartoffeller med urtedressing og dampet bønner

Tirsdag  Rugbrød med pålæg (varm mad til aften)

Onsdag  Frikadeller med brunsovs, kogte kartofler og dampet broccol

Torsdag  Bagt laks med grøn pastasalat

Fredag Club sandwich

Hver dag fra kl. ca. 15.00 er der en lærer på højskolen, som er sammen med eleverne, hygger og hjælper med at sætte aktiviteter i gang, arrangere små ture, naturture, i svømmehallen, biografen osv.  Af og til vil der være foredrag. Ligeledes er der lærere på i dele af weekenderne. Du bor på højskolen og har selvfølgelig lov til at være der alt det, du vil, men vælger du at tage hjem i en weekend, vil vi af hensyn til planlægning, mad osv. gerne vide det senest om torsdagen.

MORGENSAMLINGER/FOREDRAG/SANG

Du er på højskole, og til et rigtigt højskoleophold hører disse ting med. Hver dag begynder med en morgensamlinger, og indimellem vil der være foredrag og sangtimer. Det er en del af hele højskoletraditionen. Disse timer har livsoplysningen som mål. Gennem eksempler fra dels litteratur, filosofi, kunst, historie, men også fra lærere og forstanders eget liv f.eks. rejseoplevelser, tanker osv. - gives der eksempler til refleksion over de dilemmaer og aspekter ved livet, som rummer universelle og almenmenneskelige problemstillinger. Timerne har med selve dét at være menneske at gøre.

Sang fra højskolesangbogen vil ligeledes indgå her, dels som den fællesskabende kraft, fællesang jo har. Men også med sangene som historiske og poetiske udtryk fra vores fælles, danske kultur og højskolekultur.

SAMVÆRET OG FÆLLESSKABET – ”at være sig sin betydning for andre bevidst”

Du vil opleve, at vi vil dig noget og at vi møder dig i øjenhøjde. Du skal opleve at vi har betydning for hinanden, og at vi holder noget af hinandens liv i vore hænder, netop da vi er sammen mere eller mindre hele tiden. Og du skal opleve, at der til dette samvær hører en etisk fordring (Løgstrup), om forpligtende at tage vare på hinanden og være sig sin betydning for andre bevidst.

Ligeledes ser vi højskolens geografiske placering; naturen, historien og mulighederne, dens arkitektoniske fremtræden og den begrænsede størrelse, som et ideelt grundlag for et kvalitativt og rigt fællesskab. Med højst 44 elever, der er bundet sammen af en lidenskab for sport kombineret med en lyst til udvikling og dannelse, er der gode muligheder til stede for et forholdsvis lille og intenst, stærkt fællesskab. Se ligeledes afsnittet om talentudvikling og Ghanarejsen, der begge netop har klangbund i denne fællesskabende virksomhed.

Hele højskolens værdi ligger i en erkendelse af, at det er sammen med andre, man virkelig rykker. Det er her, man bliver klogere på sig selv og livet, dygtiggøre sig indenfor sit felt og oplever, at verden åbner sig og bliver større.